Одягнись в вишиванку, Україно моя!!!

Ні для кого не секрет, що вишиванка – генетичний код нації. Нації, яка славиться багатовіковою історією, милозвучною мовою, неповторною та автентичною культурою, а також колоритними звичаями та традиціями, яких дедалі стає все більше, адже ми – УКРАЇНЦІ – народ, який вміє шанувати та популяризувати своє.
Такою традицією стало відзначати День вишиванки, яка взяла свій початок у 2006 році. Тоді, студентка Чернівецького університету запропонувала своїм одногрупникам та студентам обрати день і всім разом одягнути вишиванки.
Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів. Та вже протягом наступних років свято розрослося до Всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.
Це історія слугує яскравим прикладом того, що як тоді, так і тепер ми маємо активну та свідому молодь, яка може і хоче творити європейське майбутнє.
З нагоди святкування Всесвітнього дня вишиванки Центр студентського розвитку Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника спільно з Департаментом молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради презентує Вашій увазі хореографічну композицію «ВИШИВАЛЬНИЦІ», у виконанні ансамблю «Дивоцвіт» Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ (керівник – Юрій Скобель).