Навички першої допомоги – критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни.

 

В житті вистачає непередбачуваних ситуацій, коли життя від смерті відділяють хвилини або секунди.

З 15-17 жовтня у Прикарпатському національному університету імені Василя Стефаника відбулися заняття з надання першої до медичної допомоги.
Студенти мали змогу збагатитися новими знаннями, дізналися як зупинити кровотечу з використанням тампонади та джгутів, як діяти при зупинці серця та багато інших тем, які важливі для життя спільно з сертифікованими інструкторами Товариства Червоного Хреста.
Студент 3 курсу факультету історії, політології та міжнародних відносин Максим Ковалюк спільно зі студентом медичного університету Тарасом Перегудою показали як правильно діяти в стресовій ситуації, та як потрібно надати першу допомогу до приїзду швидкої.

Інформативна, професійна та пізнавальна відбулася зустріч викладачів з медичною сестрою Територіального медичного об’єднання МВС України по Івано-Франківській області – Лесею Марковецькою.
За її словами: «Не всі люди вміють правильно надати домедичну допомогу до приїзду швидкої, або не знають як правильно її надати, та не розгубитися в тій ситуації». Дякуємо пані Лесі за професійний досвід, яким вона поділилася з працівниками університету.